Dacă vrei să ai un abdomen ferm şi tonifiat, trebuie să mănânci doar alimente care conţin acizi graşi monosaturaţi şi grăsimi sănătoase, dar este important să dispui de un arsenal complet de tehnici de gătit care nu adaugă grasimi şi calorii inutile la mâncărurile pe care le pregăteşti. Utilizează aceste tehnici rapide de gătit nu numai ca să scapi de grăsimea de pe burtă, dar şi ca să mănânci sănătos!
Legumele îşi schimbă gustul la cuptor. Practic toate legumele îşi păstrează beneficii dacă le pregăteşti cu puţin ulei de canola, un vârf de cuţit de sare, piper negru proaspăt şi apoi le bagi la cuptor la foc destul de mare (400 ° F +) pentru 30 - 45 minute sau până când fac o crustă maronie frumoasă şi li se încreţesc marginile.
Găteşte legumele într-un vas de mică adâncime termorezistent sau chiar pe o tavă din oţel inoxidabil, astfel încât aerul cald să le pătrundă din toate părţile şi să le coloreze frumos. Evită vasele adânci şi nu le acoperi cu un capac, căci astfel nu vor mai fi crocante.
Sfaturi pentru începători: conopida deschisă la culoare se caramelizează şi capătă o aromă bogată de nucă. Varza de Bruxelles îşi pierde amăreala şi nu îşi mai lasă zeama dulce în tigaie- gătită în acest mod varza de bruxelles este dulce şi uşor crocantă. Morcovii capătă o savoare specială. Taie cartofii în rondele subţiri şi ţine-i la cuptor până prind o crustă maronie, iar în mijloc rămân un pic mai moi. O sa fie mai gustoşi decât cartofi prăjiţi. Poţi să amesteci aceste legume cu câteva migdale pentru o garnitură mai colorată şi bogată în nutrienţi.
Găteşte peştele la foc mic într-un sos pe bază de apă sau vin: aceasta este o modalitate foarte simplă de a pregăti peştele fără grăsime şi de a-i oferi o savoare deosebită. Pune fileul de peşte într-un sos pe bază de apă sau vin într-o tigaie la foc mic şi fierbe-l 20 - 30 minute, în funcţie de grosime.