Nostalgic. Văzându-l pe Ionuţ, Florin Grozea şi-a amintit că în copilărie părinţii l-au obligat să ia lecţii de pian Povestea lui Ionuţ, tânărul de 16 ani care a câştigat deja o mulţime de premii la pian, este tristă. Până să ajungă la Bucureşti, el locuia în Roman, judeţul Neamţ, împreună cu mama, tatăl, bunicii şi sora sa. Împărţeau o cameră amărâtă şi trăiau doar din alocaţiile celor doi copii. "Am început să cânt la pian la şapte ani, după ce am ascultat o casetă cu Frédéric Chopin. Muzica m-a fermecat într-atât încât nu mi-am mai dorit altceva decât să cânt la pian", ne-a spus Ionuţ.
Talentul "micului Chopin" l-a impresionat pe Florin Grozea, care face parte din juriul desemnat să aleagă un nou copil talentat, ale cărui studii vor fi sponsorizate de Banca Comercială Română, printr-un proiect iniţiat în colaborare cu fundaţiile "Salvaţi Copiii" şi "Romani Criss". Ei vor da o şansă unor copii, 15 la număr, de a-şi urma visul şi să-şi continue studiile în muzică. "Este foarte bun Ionuţ. Când eram la grădiniţă, părinţii au cumpărat o pianină şi m-au dat la ore de pian. Eram oarecum supărat că nu mă mai duceam la fotbal, acum îmi dau seama cât de norocos am fost!", ne-a declarat Florin Grozea. "Văzându-l, îmi dau seama cât de important este să ajuţi un copil să-şi urmeze visul", a adăugat acesta.
Ionuţ îşi aduce aminte de perioada în care făcea sacrificii petnru a putea lua lecţii de pian. "A fost foarte greu pentru că nu aveam bani. Dar nu m-am gândit o secundă la acest lucru, eu doar mi-am urmat visul", ne-a spus Ionuţ.
Din juriul care va alege cei 15 copii mai fac parte Gabriel Cotabiţă, care este şi preşedinte, Marian Ionescu (Direcţia 5), Andrei Tudor (compozitor), Cornel Fugaru (compozitor), Ionel Tudor (compozitor), Andrei Kerestely (compozitor), Sava Negrean (cântăreaţă muzică populară) şi Constantin Enceanu (interpret muzică