Tânăra este redactor-şef al revistei şcolare Mărgăritare. Pasiunea pentru poezie a descoperit-o la ora de infromatică.
Elena Cristina Andriol „un ghemotoc cu păr bălai şi ochi curioşi, cu tenul ca spuma laptelui”, după cum o caracterizează prof. Valeria Staicu, a prins din clasa a doua gustul versului. Întâmplător, la o oră de informatică: profesorul le-a dat o temă să scrie câteva versuri în Word, dar după ce le-a scris a uitat să le salveze. Le-a scris din nou, din memorie şi au ieşit exact la fel: naive, dar promiţătoare, pe scurt din inima de 7-8 anişori.
Membră a Cenaclului literar
„În scurtă vreme, a dovedit a fi însetată de dorinţa de a de cunoaşte şi a înţelege lumea. La început, uşor egoistă şi retrasă, apoi, tot mai sociabilă, volubilă, în centrul atenţiei, impunând respectul colegilor – prin inteligenţă şi aprecierea profesorilor - prin seriozitate”. Sub îndrumarea învăţătorului şi ulterior prof. Staicu, a devenit membru a Cenaclului literar al şcolii, astfel că începând din gimnaziu a devenit, an de an, premiantă la concursul „Tinere condeie”, secţiunea poezie, organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean..
Atrasă de jurnalistică A devenit în scurt timp redactor şef al revistei şcolii – Mărgăritare – primind şi din această postură premiul Tinere condeie, dar şi un premiu pentru activitatea desfăşurată la revistă, fiind singura din judeţ răsplătită cu o vacanţă la tabăra Cutezătorii din Câmpulung Moldovenesc. A scris numeroase articole la revista şcolii, incluzând aici şi interviuri luate unor cadre didactice, dar chiar şi medicului de familie. Deocamdată, deşi este prea devreme să se hotărască pentru o carieră jurnalistică, nu pare atrasă de această perspectivă. „Dar cine ştie, poate o să auziţi de mine peste ani, la prezentarea ştirilor”.Pentru că iubeşte, deopotrivă, muzica şi dansul, face parte şi din grupul folcloric al şcolii, „