Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL) administrează plajele litorale. Pentru a asigura o administrare eficientă a plajelor, Sistemul de Gospodărire a Apelor Constanţa (SGA), subunitate a ABADL, are organizate echipe şi utilaje de intervenţie în zona de nord (Năvodari - Mamaia - Constanţa), zona de centru (Eforie - Costineşti) şi zona de sud (Olimp - Vama Veche).
Echipele SGA intervin în fiecare seară pe plaje pentru a strânge algele, scoicile, sau pentru a face curăţenie pe suprafeţele de plajă neînchiriate. De asemenea, în caz de urgenţă, cum a fost cel privind mortalitatea piscicolă, SGA Constanţa s-a mobilizat pentru a strânge în timp cât mai scurt peştii de pe plajele litorale, fiind necesar să se lucreze ziua în mod manual, iar noaptea cu utilaje. Totodată, inspectorii ABADL răspund reclamaţiilor turiştilor referitoare la accesul pe plajă, la starea de curăţenie, dotarea plajelor cu coşuri de gunoi, prezenţa algelor, prezenţa corpurilor ascuţite şi dure - cioburi, sticle sparte, sârmă, pietre, lemn, bucăţi de metal.
Ce nu face ABADL
Pentru că există şi reclamaţii a căror rezolvare nu intră în atribuţiile ABADL, turiştii sunt îndreptaţi către autorităţile competente să rezolve aceste probleme.
În conformitate cu legea, autorităţile administraţiei publice locale, pe a căror rază administrativ-teritorială se află plajele cu destinaţie turistică, au unele obligaţii. Printre acestea se numără organizarea şi asigurarea serviciilor publice de salvare şi posturi de prim-ajutor, asigurarea lucrărilor de canalizare şi alimentare cu apă până la zona limitrofă plajei turistice şi să asigure ordinea şi liniştea publică prin intermediul poliţiei, jandarmeriei şi gardienilor publici. De asemenea, operatorii de plaje trebuie să întreţină şi să igienizeze zilnic suprafaţa de plajă închiriată, să menţină în bună stare de funcţionare dotări