Intel Corporation, Nokia si Universitatea Oulu au anuntat infiintarea primului centru comun de cercetare, iar unul din obiectivele principale ale noului laborator este crearea de experiente noi, realiste, care sa accelereze capabilitatile in crestere rapida ale dispozitivelor mobile.
Centrul va angaja aproximativ 24 de specialisti in cercetare si dezvoltare, urmand sa devina cel mai nou membru al Retelei Europene de Cercetare a companiei Intel, Intel Labs Europe.
Initial, laboratorul va desfasura activitati de cercetare in vederea generarii de experiente noi si cat mai reale pentru utilizatori ce vor putea accelera capabilitatile in crestere ale dispozitivelor mobile. Crearea de interfete similare cu interactiunile din viata reala poate facilita experiente mai naturale si mai intuitive, in acelasi fel in care jocurile si filmele sunt mai reale prin folosirea graficii realiste 3D.
Noul laborator este aliniat platformei open source MeeGo, lansata recent de Intel si Nokia. MeeGo ofera cea mai mare flexibilitate pentru dezvoltarea de noi experiente 3D pe dispozitive mobile, majoritatea cercetarilor din laboratorul Intel - Nokia urmand sa fie de asemenea de tip open source.
O alta posibila zona de cercetare este reprezentata de tehnologiile care sa permita afisarea unei holograme 3D a persoanei cu care vorbesti la telefon, tehnica utilizata momentan doar in filmele SF. In acest mod, utilizatorii vor simti ca sunt mai implicati in experientele oferite de dispozitivele mobile, decat prin ceea ce ofera tehnologiile actuale.
"Tehnologia 3D ar putea schimba modul in care ne folosim dispozitivele mobile, facand interactiunea cu ele mult mai puternica si mai reala", a declarat Rich Green, Senior Vice President si Chief Technical Officer, Nokia. "Noul laborator creat impreuna cu Intel va extinde expert