Pastele sunt folosite într-o varietate de reţete delicioase şi elaborate. Totuşi este foarte simplu să prepari paste chiar la tine acasă. Nu ai nevoie decât de făină, ouă şi apă, dar şi de două mâini dibace. Iată câteva ponturi care să te ajute să pregăteşti o cină gustoasă pentru familie şi prieteni. Meniul: paste.
Frământatul
Începi să frămânţi aluatul după ce ingredientele s-au omogenizat într-o pastă destul de tare. Frământă compoziţia timp de 10-15 minute până când pasta devine netedă şi lucioasă. Dacă aluatul nu este frământat suficient se va rupe atunci când încerci să îl să îl întinzi, aşa că frământarea alatului are un rol important. După ce ai frământat bine aluatul, taie o bucată de mărimea unei nuci şi întinde-o foarte bine pe o suprafaţă presărată cu faină. Dacă alatul se întinde fără crăpături, poţi să treci la pasul următor.
Întinderea alatului
Întinderea aluatului manual poate fi dificilă, de aceea dacă ai o maşină de făcut paste, o poţi folosi cu încredere. Maşinile pentru paste nu sunt foarte costisitoare şi pot tăia pastele în mai multe forme. Se întinde aluatul în foi subţiri progresiv până când foaia ajunge de grosimea unui ban. Aluatul se va dubla în grosime atunci când îl găteşti, de aceea trebuie întins foarte bine.
Dacă nu ai o maşină pentru paste, întinde aluatul cu un rulou trecut prin făină. Rulează aluatul de la centru spre exterior, apoi roteşte-l la 45 de grade şi întinde din nou. Continuă să întinzi aluatul până când acesta devine o foaie mare şi subţire.
Culoarea pastelor
Dacă vrei ca pastele tale să arate mai interesant, poţi să le adaugi diferite culori. Spanacul tocat imprimă pastelor o culoare verde, sucul de dovleac face pastele portocalii, iar sfecla le transformă în culoarea violet. Poţi să adaugi ierburi tocate în aluat dacă vrei să faci tăiţei vărgaţi, iar praful de ciocolată dă pastelo