Bucovina pentru mine are gust de... ciorbă rădăuţeană, dar şi de alivancă bucovineană şi de tocinei. Ciorba rădăuţeană este o zeamă delicioasă pe care Lucia Niga, de la Pensiunea Casa Verde, a preparat-o după o reţetă veche de cel puţin 70 de ani.
Cum se face? Un piept de pui se pune la fiert cu un morcov, o ţelină, două cepe, se spumează şi după ce toate ingredientele au fiert se strecoară supa. Carnea se taie fâşii subţiri, iar legumele se dau prin sită şi se pun înapoi în supă împreună cu carnea. Separat 300 g de ciuperci (Lucia a pus hribi) se fierb, se taie pe lung şi se pun şi ele în supă.
Se rade un morcov crud, se căleşte în puţin ulei, apoi se adaugă în supă. Separat se amestecă 500 ml de smântână cu 3-4 gălbenuşuri şi cu o lingură de făină amestecată cu un polonic de zeamă fierbinte, se bat bine toate ingredientele, se toarnă în supă împreună cu mujdei de usturoi şi oţet după gust.
Se adaugă o legătură de pătrunjel tocat fin, sare, piper şi se mai lasă să dea un clocot şi se poate mânca.
Este delicioasă, vă rog să mă credeţi pe cuvânt!
Bucovina pentru mine are gust de... ciorbă rădăuţeană, dar şi de alivancă bucovineană şi de tocinei. Ciorba rădăuţeană este o zeamă delicioasă pe care Lucia Niga, de la Pensiunea Casa Verde, a preparat-o după o reţetă veche de cel puţin 70 de ani.
Cum se face? Un piept de pui se pune la fiert cu un morcov, o ţelină, două cepe, se spumează şi după ce toate ingredientele au fiert se strecoară supa. Carnea se taie fâşii subţiri, iar legumele se dau prin sită şi se pun înapoi în supă împreună cu carnea. Separat 300 g de ciuperci (Lucia a pus hribi) se fierb, se taie pe lung şi se pun şi ele în supă.
Se rade un morcov crud, se căleşte în puţin ulei, apoi se adaugă în supă. Separat se amestecă 500 ml de smântână cu 3-4 gălbenuşuri şi cu o lingură de făină amestecată cu un polonic