Pentru a nu „încuraja“ producerea altor accidente rutiere, judecătorii l-au arestat pe Platon pentru a-l da ca exemplu. În motivarea încheierii penale privind arestarea preventivă a fostului prefect, Călin Platon, judecătorii îşi argumentează decizia prin faptul că inspectorul guvernamental ar prezenta pericol social.
În cadrul procesului de luni în care magistraţii Judecătoriei Cluj-Napoca au judecat propunerea de arestare preventivă formulată de procurori în cazul fostului prefect Călin Platon, instanţa a apreciat că actualul inspector guvernamental prezintă pericol public.
În faţa judecătorilor, Platon a fost acuzat de procurori de comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală gravă din culpă şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având permisul de conducere suspendat. Procurorii au invocate faptul că se impune arestarea preventivă a învinuitului pe motiv că „există posibilitatea comiterii unor fapte asemănătoare de alte persoane în absenţa unei reacţii ferme faţă de cei care deja le-au comis“.
Mai mult, procurorii au mai susţinut că faptele de acest gen trezesc în societate un sentiment de insecuritate, iar dacă nu se iau măsuri, se crează ideea că justiţia nu acţionează îndeajuns în vederea stopării infracţionalităţii. De asemea procurorii au arătat că în ultima perioadă a crescut numărul accidentelor rutiere grave, iar Ioana Jakab şi bebeluşul în vârstă de trei luni au fost loviţi pe trecere, loc în care aceştia trebuiau să se simtă în siguranţă şi protejaţi de lege.
Regretele fostului prefect nu au fost luate în considerare
Avocatul lui Călin Platon, Tiberiu Ban, a susţinut în faţa judecătorilor că în acest caz nu se impune arestarea preventivă a clientului său pe motiv că acesta nu prezintă pericol public. Apărătorul a invocat şi atitudinea sinceră pe care o manifestă Călin Platon în acest caz pr