Sărituri cu paraşuta, bungee jumping, karting sau mountainbike. Sunt doar câteva dintre preocupările managerilor şi antreprenorilor care se folosesc de adrenalină pentru a uita de criza economică.
Adrenalina este un hormon care creşte rata bătăilor inimii, contractă vasele de sânge, dilată canalele prin care circulă aerul şi provoacă sistemul nervos la un răspuns instinctual de autoconservare în faţa pericolului. Tot adrenalina este şi cel mai popular "drog" folosit de managerii şi antreprenorii care vor să blocheze orice amintire legată de recesiunea în care ne aflăm. Fie că este vorba despre mountainbike, bungee jumping, paraşutism, karting sau doar tiroliană, ofertele se înmulţesc şi sunt din ce în ce mai accesibile.
Parc Aventura din Brasov este cel mai nou şi mai vizitat parc de distracţii pentru adulţi. Are 8 trasee de dificultate progresivă - două tresee mov pentru copii, două trasee galbene pentru începători, un traseu verde în care altitudinile cresc la 6 metri, un traseu albastru de dificultate medie şi două trasee care cer forţă şi tehnică (roşu şi negru). "Avem adrenalină la înălţime, mai ales la cel mai înalt punct, pe traseul negru, la 20 de metri altitudine", spun proprietarii. Preţul este de 37 de lei pentru o persoană şi reprezintă închirierea materialului de securitate timp de 3 ore. Există un parc de distracţii şi lângă Bucureşti, la numai 18 km distanţă, în comuna Butimanu din judeţul Dâmboviţa. Se numeşte Aventura Parc şi nu are nicio legătură cu cel de la Braşov. La Aventura parc cele mai populare sunt Escalada în Copaci şi activităţile din Trust Zone, o arie construită special pentru team-building. Aici se pot face şi "low rope courses" (ateliere la sol unde se practică podul uman, traversări periculoase etc.) în paralel cu escaladele. Sunt vizate încrederea dintre colegi, strategia şi time managementul, dar şi traseele pe