Şefii societăţilor au negociat pentru a stopa conflictul care riscă să-i lase definitiv fără apă caldă pe 13.000 de botoşăneni. Locuitorii care depind de sistemul centralizat de termoficare vor avea apă caldă până la sfârşitul lunii. Cei de la Termica vor plăti în septembrie cel puţin 250.000 de lei.
Reprezentanţii SC Apa Grup SA şi SC Termica SA au negociat ieri timp de mai bine de trei ore încercând să găsească soluţii pentru a încheia divergenţele financiare care au dus la sistarea apei calde în oraş.
În contul datoriei de peste 5 milioane de lei, Termica s-a obligat să achite operatorului de apă în luna septembrie minim 100.000 de lei în numerar şi să ofere un bilet la ordin în valoare de 150.000 de lei.
„Ce ne-am angajat vom plăti cu siguranţă până la sfârşitul lunii septembrie. Sperăm să găsim resurse financiare şi pentru următoarele luni, astfel ca pe viitor să nu se mai oprească apa caldă. Suntem conştienţi că avem restanţe, dar nu le putem plăti într-o lună“, a declarat Ioan Diaconu, care a reprezentat Termica la negocieri. Ca o garanţie, operatorul de apă a solicitat instituirea sechestrului asigurator pe o serie de bunuri aparţinând Termica SA, reprezentând echipamente tehnice şi birotică.
Maşina directorului Termica, blocată
Cu alte cuvinte, cam tot ce are Termica funcţional va fi pus sub sechestru, inclusiv maşina directorului , mobilierul şi calculatoarele din sediu. „Încă n-am decis pe ce vom pune sechestru. Astăzi (n. r. - marţi) vor veni cu o listă cu ce au ei în patrimoniu şi vom decide. Dacă nu se achită de obligaţii, de pe 1 octombrie sistăm din nou furnizarea apei şi nu vom mai avea ce negocia“, a declarat Tamara Neculai, director economic la Apa Grup.
Potrivit estimărilor, furnizorul de apă va pune sechestru pe bunuri în valoare de 760.000 de lei, sumă mult prea mică faţă de imensa