Cu doar 7 lei, mănânci pe săturate la cantina Spitalului Judeţean de Urgenţă din Baia Mare. Conducerea spitalului din Baia Mare a găsit soluţii la închiderea chioşcurilor din holul instituţiei: cantina spitalului.
Pentru a ţine piept comercianţilor nevoiţi să elibereze holul spitalului, precum şi aparţinătorilor bolnavilor internaţi, revoltaţi că nu mai pot face diverse cumpărături în incintă, conducerea spitalului a decis ca, începând din această săptămână, să ofere maramureşenilor aflaţi cu treburi în zonă posibilitatea să servească prânzul la cantina spitalului cu doar 7 lei. „Cei aproximativ 40 de angajaţi ai cantinei sunt pregătiţi să facă faţă unei cereri mai mari. Oricum, se pregăteşte zilnic mâncare pentru cei 800 - 1.000 de pacienţi internaţi, precum şi pentru cadrele medicale", explică Lucia Bozga, director de Îngrijiri din cadrul unităţii spitaliceşti băimărene.
Preţuri de criză, porţii mari
O măsură de criză impusă de conducere a fost cea de ieftinire a meniului de prânz, de la 8 - 9 lei, la doar 7 lei. „Ne descurcăm, nu ne sperie criza! Meniul este şi acum variat, nu există masă fără carne, iar porţiile sunt mari. În general, mergem pe preparate pe bază de carne de pui", explică Celina Culcear, asistent dietetic angajat al spitalului. „De ce să aruncăm banii pe fereastră? Putem mânca aici, mâncarea este chiar bună, să nu mai zicem de preţurile mici", sunt de părere asistentele Dana Ardelean şi Roxana Mureşan, care tocmai au servit prânzul într-una din cele două săli de mese de lângă cantină.
Acces prin curtea spitalului
Mediul în care se prepară mâncarea pentru pacienţi se impune să fie unul steril. Mâncarea este transportată pe secţii printr-o galerie subterană. Cei din exterior care doresc să ia masa la cantina spitalului pot ajunge la destinaţie prin curtea interioară. „Astfel, nu se creează niciun