Vrăjitoarele ar putea fi obligate să intre în legalitate şi să înveţe "să citească" nu numai cărţile de ghicit, ci şi Codul Fiscal, căci reprezentanţi ai PDL doresc ca astfel de "practici oculte" să fie legalizate, iar serviciile oferite de prestatoare, denumite pompos "practiciene în domeniul ocult", să fie taxate corespunzător.
Intenţiile pedeliştilor s-au concretizat, la iniţiativa deputatului Alin Popoviciu, într-un proiect legislativ aflat într-o primă fază de dezbatere în Parlament, unde însă a primit un raport de respingere. Pentru a putea "profesa", vrăjitoarele ar trebui să obţină o autorizaţie de liberă practică după ce s-ar înscrie într-o organizaţie profesională de profil. Numai aşa "practicienele oculte" ar putea tăia chitanţă fiscală clienţilor pentru sumele încasate.
Iniţiatorii spun că proiectul de lege are drept scop protecţia cetăţenilor de astfel de înşelătorii, proiectul legislativ având un articol care prevede pedeapsa cu închisoare de la 6 luni la 3 ani pentru "practicienele oculte" care induc sau menţin în eroare sau amăgesc o persoană prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine prin aceste practici un folos patrimonial injust pentru sine sau pentru altul. Proiectul defineşte ghicitorul ca fiind persoana care se îndeletniceşte cu prezicerea viitorului, iar vrăjitoria ca fiind acele ritualuri magice prin care se invocă realităţi spirituale demonice cu scopul de a înlătura anumite boli, de a reface sau destrăma legături dintre oameni. În acelaşi articol, practicile oculte sunt catalogate ca fiind activităţile de ghicit şi vrăjitorie prin invocarea unor realităţi spirituale demonice, ezoterice, iar farmecele sunt considerate ca fiind legături de vrăjitorie.
"Dacă nu ar fi în Parlament, ar fi de emisiunile distractive", a comentat proi