La câteva ore după ce ziaristul Robert Turcescu a precizat pentru evz.ro că preşedintele Indoneziei, Susilo Bambang Yudhoyono, a semnat documentul de extrădare a lui Nicolae Popa, Ministerul Justiţiei a confirmat această informaţie printr-un comunicat de presă.
1 /.
Ministerul Justiţiei a precizat că acest decret a fost semnat pe 25 august. "Autorităţile indoneziene au precizat că vor iniţia măsurile aferente continuării procedurii de extrădare, etapa următoare fiind cea judiciară", precizează MJ.
Robert Turcescu a mai declarat pentru evz.ro că potrivit surselor sale, Popa ar putea fi adus în ţară în maximum trei luni. Astfel, "hopul cel mare" în acest dosar, respectiv semmarea acestui decret de extrădare a fost trecut.
Autorităţile române au trimis celor din Indonezia o cerere de extrădare pe numele lui Nicolae Popa pe data de 9 decembrie 2009. Cererea a fost transmisă Ambasadei României la Jakarta, iar documentele au fost înaintate ulterior Ministerului Justiţiei şi Drepturilor Omului din Indonezia. Pe 6 septembrie, autorităţile române au formulat cea de-a doua cerere de extrădare.
Soarta lui Sorin Ovidiu Vîntu, influenţată de preşedintele Indoneziei
Decizia preşedintelui Indoneziei vine pe fundalul reţinerii lui Sorin Ovidiu Vîntu astăzi de către procurorii Parchetului General. Potrivit unor surse judiciare, Vîntu a fost pus sub acuzare în dosarul fugii din România a lui Nicolae Popa şi a modului în care acesta a fost ajutat să se ascundă în Indonezia.
"Preşedintele Indoneziei a semnat documentele privind extrădarea. Astfel, nu mai rămâne decât procedura de natură birocratică. Estimez că în 3-4 luni Nicolae Popa ar putea ajunge în România. Potrivit aceloraşi surse, Popa nu a dat declaraţii în faţa comisiei rogatorii. A anunţat doar că ceea ce va delara va fi doar în faţa judecătorilor din Romania. Er