La Salonta, este singura fabrică unde se obţine o gamă largă de produse din seminţele de cânepă. Acestea sunt extrem de valoroase, deoarece asigură raportul ideal între acizii graşi esenţiali omega 3 şi omega 6 şi reprezintă o sursă importantă de proteină completă şi fibre insolubile, precizează Oana Suciu, director departament afaceri la Canah-Green Li-ving. Seminţele de cânepă sunt unul dintre alimentele cele mai nutritive, datorită conţinutului ridicat de proteine, uleiului bogat în acizi graşi polinesaturaţi omega 6 şi omega 3 şi fibrelor insolubile. De asemenea, constituie o sursă bună a antioxidantului vitamina E. Mineralele prezente în seminţele de cânepă includ potasiu, magneziu, fier, zinc, calciu, fosfor, iar microelementele prezente sunt stronţiu, thorium, arsenic şi crom.
Acidul linoleic din familia omega 6 şi acidul alfa-linolenic din familia omega 3 se numesc AGE (acizi graşi esenţiali) care, asemenea vitaminelor, sunt vitali. Aceştia nu pot fi sintetizaţi de corpul uman, de aceea trebuie să-i dobândim din hrană. Uleiul de seminţe de cânepă este singurul ulei vegetal care conţine acizii graşi omega 6 şi omega 3 în raportul magic de 3:1, optim pentru nevoile organismului uman.
Consumul periodic de ulei de cânepă poate avea efecte benefice în numeroase afecţiuni. Astfel, în afecţiuni cardiovasculare, uleiul de cânepă reduce trigliceridele şi nivelul de colesterol. Uleiul de cânepă este un aliat perfect al pielii, fiind un important furnizor de acizi graşi necesari în menţinerea sănătăţii şi a flexibilităţii membranelor celulare. Totodată, are proprietăţi antivirale, antifungice şi antibacteriale. În plus, dă rezultate bune în tratarea afecţiunilor de tipul eczeme şi psoriazis. Acizii graşi esenţiali din compoziţia cânepii sunt necesari pentru o structură sănătoasă a membranelor celulare, sunt vitali pentru scutul de mielină, înv