Toamna nu-i ca vara şi nici capitala nu-i la fel de la un sezon la altul. Vara Bucurestiul a fost un oraş în reluare, cald şi leneş ca o pisică. Acum oraşul se dezmorţeşte şi trebuie redescoperit printre mormane de frunze uscate şi trafic de sfârşit de vacanţă.
1.Terase acoperite de frunze
Bucureştenii nu trebuie încă să renunţe la terase pentru baruri, mai ales că, dacă îşi beau cafeaua pe terasă şi au norocul de rafale de vânt, există şanse mari să ia parte la o ploaie tomnatică de funze absolut inofensivă. Toamna e frumoasă la terasa DeBufet care e străjuită de un copac imens şi statui roase de timp, la Lente Cafe care e acoperită de viţă-de-vie şi la terasa "de sub pod", din Parcul Carol.
2. Un concert de pian
Dacă toamna ar fi un sunet, probabil că s-ar auzi cel mai bine de pe clapele unui pian. Astfel, pentru cei care vor să asculte toamna pe note, septembrie va găzdui în Bucureşti două concerte de pian majore. Pe 22 septembrie, la Odeon, pianistul Lucian Ban, împreună cu renumitul contrabasist de jazz John Hebert, reinterpretează moştenirea muzicală a lui George Enescu într-o manieră contemporană. Iar pe 26 septembrie la Ateneul Român Chopin reînvie pe clapele pianistului Sam Haywood, în cadrul evenimentului care aniversează 200 de ani de la naşterea compozitorului.
3. Un meniu nou
Pentru cei care vor să încerce "cea mai bună friptură de vită din lume" - conform experţilor germani, aceasta se găseşte în meniul restaurantul Prime Steaks and Foods, redeschis de curând în cadrul hotelului Radisson Blu. Cei care rămân fideli preparatelor de sezon, la Chez Marie vor găsi şi anul acesta must şi pastramă de oaie, iar la desert plăcintă cu dovleac. Iar Bistro Nana are în meniul de septembrie pere fierte în vin, ştrudel de mere cu nucă şi mere caramelizate.
4. Un concert de muzică rock sau chill
Pe 21 septembrie, la Ro