Descoperirea unui nou fel de mancare face omenirea mai fericita decat descoperirea unei stele" Brillat de Savarin- "Fiziologia gustului"
Trofeul Balada Nej- It's out turn! a fost castigat, pentru a doua oara consecutiv, de un bucatar din Malta, Matthew Schembri. Acesta s-a remarcat prin talent, professionalism, seriozitate si deschidere catre nou. Medalia de argint a fost adjudecata de un alt maltez, Noel Azzopardi, iar cea de bronz de un tanar bucatar roman, Alexandru Georgescu. Concursul a avut patru probe: preparat modern, preparat din peste, preparat traditional si desert de bucatarie. La majoritatea invingatori au iesit cei doi maltezi insa, s-au remarcat si cativa chef-I romani: Andrei Robert George care i-a impresionat pe jurati cu un preparat din peste la nivel de competitie internationala, Ciubuc George care a excelat la preparat etnic si sin peste si Alexandru Georgescu care a luat medalie de bronz pentru preparatul moder si pentru desert.
Toti ceilalti participant au fost felicitate de doamna Gabriela Berechet, director al SC Compania de Investitii pentru Turism SA, co-organizator al evenimentului, pentru curajul si munca depusa de-a lungul celor doua ore si jumatate de concurs. De asemenea, Nicolae Nejloveana, presedinte al Asociatiei Profesionistilor in Gastronomie ASPROGAST, organizator al Trofeului Balada Nej, s-a aratat incantat de progresele realizate de tinerii bucatari romani si si-a exprimat speranta ca la editiile viitoare, trofeul sa ramana in tara.
La eveniment a participat si echipa de bucatari romani, formata din patru doamne, care v-a reprezenta Romania la Campionatul Mondial al Bucatarilor de
la Luxemburg. Descoperirea unui nou fel de mancare face omenirea mai fericita decat descoperirea unei stele" Brillat de Savarin- "Fiziologia gustului"
Trofeul Balada Nej- It's o