În ultimii ani medicii timișoreni s-au descurcat cum au putut pentru a menține pe linia de plutire spitalele lăsate să moară de sistem. Spre exemplu doctorii de la secția de Anestezie și Terapie Intensivă de la Spitalul Județean au organizat concerte caritabile, iar Spitalul de Copii a primit o serie de donații. Banii europeni sunt însă o soluție, iar Timișoara începe să profite de ei.
Finanțările europene sunt o mină de aur pentru spitalele în care nu s-a făcut nimic de ani de zile. La Clinica de Chiurgie Maxilo-Facială se va renova ambulatorul în care sunt primiți pacienți din toată regiunea. Lucrarea presupune, pe lângă schimbarea instalațiilor și a tencuielii care stă să pice, și dotarea cu aparatură de ultimă generație, tehnică medicală adusă în premieră la Timișoara. „Sperăm ca prin acest proiect calitatea serviciilor medicale să crească”, a spus șeful clinicii, Marius Pricop. Investiția de la Maxilo-Faciale se ridică la peste 700.000 de euro, bani care vin în cea mai mare parte de la Uniunea Europeană prin Programul Operațional Regiona.
Aproape un milion de euro la „Victor Babeș”
Un alt proiect important în domeniul sănătății este aprobat la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”. Aici vin la consultații pacienți din tot Banatul, iar prin banii europeni, pacienții pot beneficia de standarde înalte pentru că se vor face atât lucrări de reparații ale clădirii, cât și investiții în aparatură performantă. Chiar dacă a durat aproape un an să fie aprobat, proiectul de la „Victor Babeș” a primit undă verde și urmează procedura normală de organizare a licitației de execuție și începere a lucrărilor.
Donații și acțiuni caritabile
Unul din spitalele la care au ajuns donații importante este Louis Țurcanu din Timișoara. Medicii de la Anestezie și Terapie Intensivă de la Spitalul Județean nu au fost atât de norocoși, dar au căutat