Reprezentanţii Facultăţii de Ştiinţe Umaniste Politice şi Administrative (SUPA), din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, au anunţat că facultatea pe care o conduc a accesat un proiect european carte se desfăşoară sub genericul „Educaţie pe tot parcursul vieţii”.
„Este vorba de acceptarea facultăţii noastre într-un proiect care se derulează pe timp de trei ani de zile, un program masteral intensiv şi care este derulat de un număr de 11 universităţi membre ale «Grupului de la Coimbra»”. În acest program masteral participă 45 de studenţi şi 15 cadre didactice, dintre care cinci studenţi şi trei cadre didactice vor fi selectate din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Umaniste Politice şi Administrative”, a declarat decanul Marius Grec.
Grupul de la Coimbra”, iniţiat de Universitatea Coimbra din Portugalia este unul dintre cele mai importante grupuri universitare europene, probabil cel mai important, care la ora actuală, aşa după cum recunosc toate mediile universitare europene, face politica Universitară în Europa. „Grupul de la Coimbra” a fost înfiinţat în anul 1985 şi are 39 de ţări membre.
Dintre universităţile de prestigiu care fac parte din acest grup le menţionăm pe următoarele: Universitatea din Graz şi din Viena (Austria), cele două universităţi catolice, din Belgia - cea de limba germană şi cea de limbă franceză, Universitatea din Praga (Cehia), Universităţi din Danemarca, Estonia, Finlanda, Universităţile din Lion, Montpellier şi Poitiers (Franţa), Universitatea Heidelberg (Germania), Universitatea Eötvös Loránd University (Ungaria), patru universităţi din Italia şi două din Irlanda.
Conf. univ. dr. Marius Grec a subliniat că, „în „Grupul de la Coimbra” mai fac parte universităţi din Spania, Salamanca, Granada, dintre cele mai vechi şi prestigioase universităţi, Uppsala (Suedia), cu care avem relaţii foarte bune prin Facul