Japonezii, care mulţi ani au fost cei mai mari consumatori de peşte la nivel mondial, au cedat locul întâi chinezilor, conform unui studiu realizat de cercetători canadieni şi americani care au abordat o nouă metodă de examinare. După cum transmite Agerpres, aceştia au transformat consumul de alimente obţinute din pescuit în resurse primare (alge) echivalente, necesare producerii acestora, descoperind astfel că Japonia şi SUA au fost devansate de către China, în domeniu.
Echipa condusă de Daniel Pauly, director al Centrului de pescuit al Universităţii din Vancouver, a avertizat totodată faţă de riscurile care ameninţă pescuitul mondial, subliniind că asemenea produse sunt consumate în special în ţările bogate. Japonia a ocupat până acum primul loc în ceea ce priveşte consumul de produse pescăreşti, din cauza faptului că în China se mănâncă peşte mai ieftin, au explicat cercetătorii canadieni.
Dacă se ţine însă cont de întreg lanţul alimentar, de la pescuit până la consum, ţările cele mai populate sunt în fruntea clasamentului. Astfel, deşi pe piaţa chineză se consumă peşte de talie mai mică decât în Japonia, China consumă echivalentul a 694 milioane de tone de produse de pescuit, faţă de 582 de milioane de tone, în Ţara Soarelui Răsare - indică revista National Geographic, unul din finanţatorii proiectului.
Japonezii, care mulţi ani au fost cei mai mari consumatori de peşte la nivel mondial, au cedat locul întâi chinezilor, conform unui studiu realizat de cercetători canadieni şi americani care au abordat o nouă metodă de examinare. După cum transmite Agerpres, aceştia au transformat consumul de alimente obţinute din pescuit în resurse primare (alge) echivalente, necesare producerii acestora, descoperind astfel că Japonia şi SUA au fost devansate de către China, în domeniu.
Echipa condusă de Daniel Pauly, director al Centrului de pescuit al U