In vremurile de demult, aztecii credeau ca porumbul este un dar al soarelui, care, in bunatatea lui, a facut sa ploua cu boabe galbene, necesare hranei omului.
Porumbul este o cereala originara din America Centrala, cultivata azi in multe regiuni ale lumii ca planta alimentara, industriala si furajera. In Europa, porumbul a fost cultivat mai intai in Spania si Portugalia apoi, a fost raspandit de turci in bazinul Mediteranei, sud-estul Europei si Asia Mica, motiv pentru care, multa vreme, europenii au numit porumbul "grau turcesc".
In Tarile Romane, porumbul - aliment si medicament - patrunde in prima jumatate a secolului al XVII-lea si treptat a inlocuit cultura meiului.
Porumbul contine multe hidrocarburi, amidon, albumine, foarte multe vitamine din grupa B, vitamina E, fier, fosfor, magneziu, zinc si potasiu.
Bai cu zeama de malai
Macar o data pe luna renuntati la spumantele, gelurile si sarurile de baie si faceti o baie cu zeama de faina de porumb. Puneti o jumatate de kilogram de faina de porumb intr-o punga tosca de panza. Puneti punga sub jetul de apa calda si asteptati sa se umple cada cat sa va ajunga la talie cand stati sezut.
Apa astfel pregatita curata pielea, o vindeca daca este iritata si elimina celulele moarte de pe piele cum nici un sapun nu ar face-o niciodata. Baia nu trebuie sa dureze mai mult de 20 de minute.
Malaiul - produs cosmetic pentru fata
Spalati bine fata cu apa calda dupa care aplicati malai amestecat cu apa. Masati bine fata cu varful degetelor, pret de cateva minute, dupa care e recomandat sa va clatiti cu apa rece ca sa se inchida porii.
Malaiul impotriva diareei
Oamenii de la tara, batranii, stiu ca folosind malaiul se poate stopa diareea in numai cateva ore. Intr-un pahar cu apa fiarta si racita se pun doua lingurite