Săpun negru
Este o substanţă sută la sută naturală, sub forma unei paste de gomaj, vegetală şi uleioasă. Se obţine plecând de la un amestec de ulei şi măsline negre mărunţite. Are un parfum delicat şi este foarte bogat în vitamina E, care se potriveşte tuturor tipurilor de piele. Datorită calităţilor sale hidratante şi exfoliante, hrăneşte pielea în profunzime şi o hidratează. Este folosit pentru gomaj şi ca bază pentru tratamentele de îngrijire corporală, facială şi a mâinilor.
Săpun de Alep
De peste 3000 de ani, la Alep, în Siria, se fabrică acest săpun-minune pentru care se foloseşte ulei de măsline şi din boabe de dafin. Săpunul de Alep se foloseşte pentru igiena corporală şi facială zilnică. Datorită absenţei ingredienţilor chimici, este benefic pentru orice tip de piele. Conţinutul de ulei de dafin, cunoscut pentru calităţile antiseptice, îi conferă un efect calmant asupra pielii crăpate şi iritate. Este recomandat pentru acnee, eczeme, psoriazis, piele uscată şi coji la nivelul scalpului.
Untul de karite
Karité, "arborele de unt", produce fructe sub formă de nucă, iar untul de karite se obţine prin presarea acestora. Untul poate fi aplicat pe piele fără să fie amestecat cu alte produse active. Înainte de aplicare, se topeşte în căuşul palmei, deoarece trebuie să fie perfect lichid. Untul de karite are multiple beneficii cosmetice: hidratează şi asigură elasticitatea pielii, cicatrizează, are efect anti-inflamator, întârzie îmbătrânirea epidermei şi protejează părul. Bogat în acizi graşi esenţiali şi vitamine, pe păr se aplică sub formă de mască şi se ţine timp de o oră.
Ulei de argan
Bogat în vitamina E, uleiul de argan, extras din seminţele arborelui de argan, este cunoscut pentru proprietăţile hrănitoare, regenerante şi restructurante. Propr