Acest dulce miroase a copilarie. Prajitura se pregateste usor, este foarte gustoasa si pe langa fapul ca te face sa-ti amintesti de copilarie este ideala in week-end.
Toate ingredientele prajiturii sunt la indemana in orice casa, iar rezultatul final se preteaza la combinatii variate in functie de dispozitia celui care o pregateste
Ca sa o prepari ai nevoie de o portocala mare si frumoasa, 120 de grame de unt, 120 de grame de zahar tos, trei oua, 120 de grame de faina, un plic de praf de copt, o nuca de unt pentru uns tava si alte doua linguri de zahar.
Prepararea incepe prin a rade coaja de la portocala, taie apoi fructul si stoarce sucul. Amesteca untul, la temperatura camerei cu zaharul, pana ce zaharul se topeste complet, adauga ouale intregi, pe rand, apoi coaja de portocala si omogenizeaza totul bine. Adauga praful de copt si faina. Amesteca bine.
Unge o cratita rotunda cu unt, apoi tapeteaza vasul folosind cele doua linguri de zahar suplimentare. Rastoarna compozitia si da prajitura la cuptor, bine incalzit in prealabil. Prajitura se coace in 20 si 30 de minute. Se rastoarna imediat ce este scoasa din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Serveste acest dulce delicat cu frisca, siropuri de fructe sau acopera toata prajitura cu o glazura de zahar sau de ciocolata.
Glazura de zahar se face astfel: bate usor, cu o furculita un albus de ou, cat sa se desfaca putin, dar fara sa se faca spuma, apoi adauga 200 de grame de zaharul pudra si amesteca bine, pana se omogenizeaza compozitia. Adauga cateva linguri de suc de portocala sau de lamaie si toarna glazura peste prajitura. Lasa totul la temparatura camerei pana se intareste.
Glazura de ciocolata se face in felul urmator: pune 100 de grame de ciocolata la topit. Adauga peste ciocolata o lingura cu apa si amesteca bine cu un tel. Separat,