Tânărul piteştean este barman de 10 ani şi mânuieşte sticlele de băutură atunci când prepară cocktailuri savuroase la fel de bine cum mânuieşte tigăile atunci când găteşte.
Dacă îţi doreşti un cocktail aparte, cu un gust aromat şi băuturile bine amestecate, Cosmin Stoica va ştii sigur să-l prepare. Barman de 10 ani în cluburile şi barurile din Piteşti, dar şi în cele din Bucureşti, tânărul a învăţat să prepare sute de cocktailuri.
Meseria de barman a început-o anul 2000 când, mergând adesea în barul său preferat, s-a ivit un post liber. Deşi habar n-avea cum să servească clienţii sau cum să amestece băutura a acceptat oferta şi s-a angajat în barul “Tipsy”. După o perioadă barul de rockeri a devenit club, Cosmin fiind nevoit să urmeze un training la Bucureşti, unde a învăţat tainele acestei meserii de la cei mai buni barmani.
“Un cocktail are o băutură de bază care este ori rom, ori vodcă, ori whiskey.La care poţi să adaugi un lichior, sirop sau sucul, depinde ce cocktail vrei să faci. Bărbaţii beau cocktailurile tari, iar femeile ceva mai aromat, un lichior. „, spune barmanul piteştean.
Meseria de barman a devenit un stil de viaţă
De-a lungul anilor Cosmin a ajuns să iubească acest job şi spune că amestecarea băuturilor a devenit o pasiune, un stil de viaţă. În prezent el lucrează în clubul On Time din Piteşti şi la fiecare sfârşit de săptămână prepară un cocktail nou pentru clienţii săi. Îi place întotdeauna să facă ceva nou, inedit.
“Cel mai ciudat cocktail pe care l-am preparat este un fel de <
O bună perioadă de timp Cosmin Stoica a cochetat şi cu gătitul, renunţând la shaker pentru tigaie. Şi-a deschis propria