Muzeul Etnografic din municipiul Reghin şi-a celebrat sâmbătă, 9 octombrie, 50 de ani de existenţă. În cadrul aniversării, Casa de Cultură “George Enescu” din Reghin a fost gazda acestui moment de sărbătoare a instituţiei. Au onorat cu prezenţa reprezentanţi ai administraţiei locale şi judeţene, precum şi invitaţi de seamă din partea a presigioase instituţii muzeografice din ţară şi din parte Ministerului Culturii. Cei 50 de ani de existenţă stau mărturie muncii depuse de ctitorii instituţiei precum şi a celor care au dus mai departe destinul acestui muzeu. Începând cu ctitorul Anton Badea şi terminând cu directoarea actuală Maria Borzan, care alături de colectivul mic, dar inimos al muzeului, fac ca această instituţie să poată privi cu mândrie, nu doar spre trecut, dar mai ales spre viitor. Nu au lipsit diplomele de excelenţă oferite atât Muzeului Etnografic, şi colaboratorilor acestuia, precum şi recunoaşterea celor care au găsit în Muzeul Etnografic Reghin un etalon de valoare în ce priveşte păstrarea şi valorificarea tradiţiilor.
50 de ani de activitate intensă
„Cinstim astăzi, pe cei care, în condiţii grele de muncă, au trudit la dezvoltarea Muzeului Etnografic din Reghin. Cinstim astăzi, 50 de ani, de activitate intensă, în care, aceşti oameni, cu o răbdare de fier, au clădit lada de zestre a lucuitorilor meleagurilor reghinene.”
Maria Precup, viceprimarul municipiulul Reghin
Reper moral şi profesional
„Sărbătorim semicentenarul unei instituţii de cultură, puternic ancorate în peisajul muzeografic naţional, o instituţie cu un patrimoniu deosebit, cu un colectiv de excepţie. Muzeul Etnografic din Reghin a reuşit să ajungă în cei 50 de ani de existenţă un reper moral şi profesional, atât la nivelul acestei zone, cât şi la nivelul muzeografic naţional.”
Mihail Gurgoi, şeful Corpului de Control din cadrul Ministerului C