Guma de mestecat care da impresia unei mese complete, prezentata in cartea lui Roald Dahl "Charlie si fabrica de ciocolata" si in filmul omonim, ar putea deveni realitate.
Guma de mestecat la care lucreaza oamenii de stiinta are, la inceput, un gust de supa de rosii, apoi de friptura de vita cu garnitura de cartofi copti, iar in final, gustul desertului - tarta de afine cu inghetata, relateaza Daily Mail.
Echipa de cercetatori de la Institutul pentru Cercetari in Alimentatie, din Marea Britanie, foloseste recentele progrese in domeniul nanotehnologiei pentru a crea o guma de mestecat cu mai multe gusturi.
Conceptul prevede realizarea mai multor straturi concentrice, fiecare cu o aroma diferita, separate prin straturi de gelatina lipsita de gust. In centrul gumei de mestecat s-ar afla desertul, incapsulat intr-un gel special.
Gusturile diferite ar putea fi incorporate in structuri minuscule, coloidosomi, care ar elibera ingredientele aromate la contactul cu saliva.
Guma n-ar tine locul mancarii, fiind lipsita de elementele nutritive necesare, astfel incat tot ce s-ar putea astepta de la ea ar fi surpriza si distractia.
Efectele secundare pe care, in film, guma le produce asupra lui Violet, fetita neascultatoare care o mesteca nu s-ar produce si in cazul gumei surpriza la care lucreaza cercetatorii britanici.
Guma de mestecat care da impresia unei mese complete, prezentata in cartea lui Roald Dahl "Charlie si fabrica de ciocolata" si in filmul omonim, ar putea deveni realitate.
Guma de mestecat la care lucreaza oamenii de stiinta are, la inceput, un gust de supa de rosii, apoi de friptura de vita cu garnitura de cartofi copti, iar in final, gustul desertului - tarta de afine cu inghetata, relateaza Daily Mail.
Echipa de cercetatori de la Institutul pentru C