Membrii comisiei de buget, finanţe şi bănci din cadrul Camerei Deputaţilor au decis astăzi să amâne luarea unei decizii referitoare la OUG 50/2010 până la data de 21 octombrie. Sursa: Răzvan VălcăneanţuSursa: evz
1 /.
Comisia a amânat discuțiile privind amendamentele aduse OUG de membrii comisiei de politică economică până la data de 21 octombrie, a anunțat Viorel Ștefan, președintele comisiei buget-finanțe.
Studiu: pe cine va afecta OUG 50/2010
Potrivit lui Viorel Ştefan, decizia a fost luată în unanimitate de membrii comisiei pe care o conduce. El a precizat că unii membrii au cerut prezentarea unui studiu de impact atât asupra băncilor, cât şi asupra clienților, ca urmare a modificărilor aduse OUG de comisia de politică economică.
"Vrem să știm și noi câți oameni nu vor mai putea să-și plătească ratele sau câți o să rămână pe străzi. Trebuie să discutăm tehnic pe cifre, nu emoțional pentru că altfel vom lua decizii greșite", a spus un membru al comisiei.
Au fost invitate toate părţile implicate să ia cuvântul, dar de la ministerul economiei nu a venit nimeni şi nici de la Departamentul pentru Afaceri Europene.
''Mai bine de jumătate din ţările în care s-a impus directiva Europeană, au extins-o mai mult. Este adevărat că la noi s-a făcut acest lucru mai amplu'', declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.
Când a venit rândul oficialilor BNR pentru a discuta despre ordonanţă şi avizarea ei, aceştia au spus că li s-a transmis o versiune a propunerilor care acum nu se regăseşte deloc în ceea ce a fost trimis la comisii.
În actuala ordonanţă, 30 de amendamente nu sunt în concordanţă cu directiva, potrivit reprezentanţilor instituţiilor nebancare.
''Dacă ordonanţa rămâne ambiguă, băncile ar pierde venituri de 596 milioane de euro, în condiţiile în