Estimări cu totul diferite fac producătorii, care anunţă majorări de preţ de până la 25%
Preţurile la carnea de pasăre şi porc nu se vor majora în următorii patru ani. O spune Adrian Rădulescu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, care adaugă că el garantează personal pentru acest lucru. „Nu, în acest moment nu creşte preţul cărnii, şi începând cu sfârşitul acestei luni vom primi aprobarea de la Comisia Europeană acel sprijin pentru păsări şi porc, pe 4 ani. Sezonier creşte, dar la producători nu. Pe lanţ nu pot să-l controlez eu, vă spun că la producător nu o să crească”, a declarat Rădulescu.
Pe de altă parte, p preşedintele Federaţiei Naţionale a Producătorilor Agricoli din România (FNPAR), Viorel Matei, declara, ieri, într-o conferinţă de presă, că produsele alimentare se vor scumpi cu certitudine în următoarele luni. „Preparatele din carne vor fi primele care se vor scumpi, pentru că preţul ridicat al materiei prime are un impact negativ asupra acestora, urmând laptele şi pâinea. (...) Procentul cu care se vor scumpi alimentele în următoarele luni va fi cuprins între 10 şi 25, în funcţie de produs”, a afirmat Matei. Estimări cu totul diferite fac producătorii, care anunţă majorări de preţ de până la 25%
Preţurile la carnea de pasăre şi porc nu se vor majora în următorii patru ani. O spune Adrian Rădulescu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, care adaugă că el garantează personal pentru acest lucru. „Nu, în acest moment nu creşte preţul cărnii, şi începând cu sfârşitul acestei luni vom primi aprobarea de la Comisia Europeană acel sprijin pentru păsări şi porc, pe 4 ani. Sezonier creşte, dar la producători nu. Pe lanţ nu pot să-l controlez eu, vă spun că la producător nu o să crească”, a declarat Rădulescu.
Pe de altă parte, p preşedintele Federaţiei Naţionale a Producătorilor Agricoli din România (FNPAR), Vio