De ani buni tot auzi ca a consuma grasimi saturate este ca si cum ti-ai turna superglue in artere. Adevarul e, insa, ca aceste grasimi "interzise" de fapt iti ridica valoarea colesterolului bun, ajutand arterele sa ramana sanatoase si micsorand riscul bolilor de inima.
Asa ca data viitoare cand ti se serveste carne de porc sau smantana nu mai fugi mancand pamantul, ci mananca-le fara vina, este sfatul Men's Health.
Vita
Cei mai multi cred ca curcanul, puiul si pestele sunt singurele sanatoase si ca trebuie sa evite cat pot carnea rosie, din moment ce este bogata in grasimi saturate. Strategia este insa complet gresita, din moment ce jumatate din grasimile din carnea de vita sunt mononesaturate (acid oleic) - aceleasi grasimi prietenoase cu inima care se gasesc si in uleiul de masline.
In plus, majoritatea grasimilor saturate care se gasesc in carnea de vita de fapt iti scad riscul de boli de inima - coborandu-ti colesterolul rau si reducandu-ti valoarea totala a colesterolului.
Pe langa faptul ca acest tip de carne contine proteine de cea mai buna calitate, iti aduce si nutrienti importanti, precum fier, zinc si Vitamina B.
Pui si curcan
Probabil ca nu trebuie sa auzi din nou pledoaria pentru carnea de pui ori cea de curcan. Pana la urma, mai toti expertii sunt de acord ca ambele sunt surse sanatoase de proteina de buna calitate.
Ce nu ai sa auzi insa de la toti este ca nu e deloc un pacat sa mananci si pielita, care are un continut de grasime foarte apropiat de cel care se gaseste in carnea de vita. Iar asta inseamna ca nu iti va mari riscul de boli de inima.
Si nu uita ca un continut mai mare de grasime - in niciun caz mai mic - este calea spre reducerea aportului de calorii, pentru ca te va tine satul mai mult timp, fara a simti ca te privezi de ceva.
@N