Pulpa de porc umpluta la tava cu sos de struguri Foarte rar sint folositi strugurii in bucataria romaneasca (exceptie facind, fireste, dulciurile). Ei, si ca sa reparam aceasta nedreptate vine repede reteta de mai jos, una foarte spectaculoasa, dar usor de facut, si savuroasa de nu se mai poate. Ca doar v-am mai spus si cu alte ocazii ca porcu-i foarte primitor cind e vorba de fructe... Pentru 4 persoane lista de cumparaturi trebuie sa prevada 1 bucata de pulpa de porc, de circa 750 g, 1/2 ceapa, 1/2 morcov, 1/2 ardei gras rosu, 1 felie de piine, 1 lingura de arahide tocate (neprajite si nesarate), 1/2 lingurita de praf de ghimbir, 50 ml suc de lamiie, unt, sare si piper. Pentru sos mai aveti nevoie de 1 ciorchine de struguri rosii (cu coaja subtire), 200 ml vin rosu, 1 lingura de unt, coaja de la o jumatate de lamiie (numai partea galbena), taiata julienne. Curatati si tocati fin ceapa si morcovul. Taiati ardeiul cubulete. Puneti legumele intr-o craticioara, cu apa cit sa le acopere. Lasati sa fiarba in clocote mici aproximativ 5 minute (legumele trebuie sa fie fragede, dar inca crocante). Scurgeti apa si treceti totul sub jet de apa rece, ca sa opriti coacerea. Maruntiti piinea si inmuiati-o in apa calduta. Scurgeti-o bine si amestecati-o cu legumele; adaugati ghimbirul si arahidele, sarati, piperati si amestecati totul foarte bine. Incalziti cuptorul. Cu un cutit bine ascutit faceti in bucata de pulpa un buzunar, pe lungime, cu grija ca sa nu o taiati de tot (celelalte trei laturi trebuie sa ramina neatinse). Umpleti carnea cu amestecul preparat si stropiti-o cu zeama de lamiie. Puneti-o intr-o tava unsa cu putin unt si bagati-o la cuptor, la foc iute, timp de 20 de minute. Reduceti flacara si continuati coacerea pina cind pulpa este gata. Intre timp pregatiti sosul. Spalati strugurii, taiati boabele in jumatate pe lungime si scoateti simburii. Intr-o tigaie mare