Multe dintre ingredientele care sunt incluse in alimentele din comert reprezinta necunoscute pentru marea noastra majoritate.
Daca vrei sa afli cateva informatii despre ingredientele des intalnite in hrana - unele inofensive, altele de-a dreptul periculoase - citeste randurile de mai jos. Vei descoperi, printre altele, ca anumite ingrediente din alimente sunt folosite si in alte scopuri, cum ar fi la curatarea obiectelor sau in tratarea acneei.
1. Bisulfit de sodiu
Cele mai multe dintre vinurile imbuteliate contin aceasta substanta care este un conservant sintetic, conform aolhealth.com. Insa si anumite produse de curatare, cum ar fi unele pentru vasul de toaleta, contin bisulfit de sodiu intr-o proportie de aproape 50%.
Cand este dizolvat in lichide pe baza de apa, acesta produce un gaz care distruge bacteriile, ciupercile, mucegaiurile, aceasta reactie explicand de ce este folosit in unele produse de curatare. In ceea ce priveste vinurile, bisulfitul de sodiu previne oxidarea, ceea ce impiedica transformarea acestora in otet.
In anii '80 substanta a fost interzisa in Statele Unite insa, in prezent, Administratia Alimentelor si Medicamentelor din SUA (FDA) sustine ca sulfitii sunt, in general, siguri pentru consum, cu conditia ca persoanele care sunt astmatice si cele care sunt sensibile la aceste substante sa le evite total.
Bisulfitul de sodiu mai este folosit in hrana pentru animalele de companie, chipsuri si alimente murate.
2. Peroxid de benzoil
Acesta este cunoscut in special pentru efectele pozitive pe care le are in tratarea acneei, insa este si un agent de inalbire eficient - pentru acest rol fiind folosit atat in produsele de albire a dintilor, cat si in tratarea fainii indeosebi (este un agent de tratare si pentru branza de asemenea, dar mai rar).
D