În faţa anchetatorilor, comisarul-şef de Poliţie Gheorghe Tomescu şi-a recunoscut vina, arătănd totodată că a fugit de la locul accidentului pentru a scăpa de oamenii care s-au adunat în jurul victimei.
În motivarea arestării preventive a comisarului-şef Gheorghe Tomescu, poliţistul clujean care a produs un accident de circulaţie soldat cu decesul victimei în localitatea Baţa din judeţul Bistriţa-Năsăud, procurorii îl acuză pe şofer de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de achetă.
În faţa instanţei, în susţinerea cauzei privind impunerea măsurii arestării preventive, procurorul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj a arătat că Tomescu a recunoscut în faţa anchetatorilor că a consumat o cantitate mică de alcool, a fugit de la locul accidentului, că a produs accidentul, însă în susţinerea acţiunilor sale, poliţistul ar fi arătat că a recurs la acest gest pentru „a-şi asigura scăparea din faţa mulţimii“.
Doi martori au susţinut în faţa procurorilor că după accident şoferul a încetinit, însă ulterior şi-a continuat deplasarea normală. Procurorii au mai arătat că poliţistul a mers acasă, şi-a dat jos uniforma de serviciu şi „nu s-a grăbit deloc să meargă la Poliţie“.
La rândul lui, apărătorul lui Tomescu, avocatul Lucian Cristea, a spus că inculpatul s-a panicat, motiv pentru care a fugit de la locul accidentului. Ultimul cuvânt i-a revenit poliţistului care a ţinut să arate că regretă cele întâmplate şi doreşte să se achite faţă de familia îndoliată.
Cerere admisă
Cererea procurorilor de emitere a unui mandat de arestare preventivă pe numele lui Gheorghe Tomescu a fost admisă de judecătorii care au considerat că pericolul concret al inculpatului constă în crearea unei rezonanţe a faptei în rândul colectivităţii, una „de natura de a naşte temerea că împotriva unor asemenea persoane per