Artistul a imprimat peste 500 de melodii populare şi a cântat alături de cei mai mari interpreţi din ţară. Cristian Năstase a trăit de mic copil în acorduri de muzică populară. Bunicul şi tatăl său au fost lăutari consacraţi.
„Cred că destinul meu a fost pecetluit încă de la naştere“, ne-a mărturisit Cristian Năstase.
A intrat la şcoala de muzică, a studiat vioara timp de opt ani, iar pe scenă a urcat prima dată în clasa a III-a. Pasul cel mare în lumea instrumentiştilor populari l-a făcut însă la 15 ani când a fost angajat violonist în orchestra „Plaiurile Bistriţei“. La doar 21 de ani, a devenit dirijorul acestei orchestre, preluând ştafeta de la George Sârbu.
A interpretat pentru preşedinţii României
Cristian Năstase a stat 10 ani la cârma orchestrei, timp în care a avut concerte în toată ţara, dar şi peste hotare.
A imprimat peste 500 de piese ca dirijor şi a scos două CD-uri personale ca violonist. A evoluat în faţa tuturor preşedinţilor României de după Revoluţie, dar şi pentru regele Mihai I. Totuşi o altă personalitate i-a rămas cel mai bine întipărită în memorie.
„În 1997 am fost invitaţi să cântăm în Irak, la Bagdad. Seara, când a început spectacolul mi-am dat seama că în sală sunt foarte mulţi oficiali irakieni si l-am remarcat printre ei pe Saddam Hussein“, ne-a povestit dirijorul. În 2006, Cristian Năstase a ajuns dirijorul orchestrei de muzică populară a Radiodifuziunii Române. „Nu am putut să stau mai mult de şase luni pentru că sufletul meu este la Bacău şi nu m-am putut acomoda în Bucureşti. Acolo m-am simţit însă cu adevărat profesionist“, a mai spus dirijorul.
După ce a revenit acasă, a reînfiinţat orchestra „Plaiurile Bistriţei“ de care speră să nu se mai despartă până la finalul carierei.
Profil
Născut: 13 februarie, 1969, la Bacău.
Studii: Colegiul Univer