Cu gândul la săniuş şi la vin fiert! Aşa au venit turiştii în Poiana Braşov şi au fost norocoşi, pentru că timpul a ţinut cu ei
Iarna se aşează comod la munte: în staţiune a nins ieri, încă de dimineaţă. Chiar dacă pe pârtii nu s-a aşternut zăpada, oamenii au venit pregătiţi să petreacă mai multe zile în Poiană şi să se bucure deocamdată de peisajul alb. În mijlocul săptămânii, turiştii profită de zilele de concediu şi aleg pentru distracţie staţiunile montane. „Ne distrăm şi ne bucurăm de zăpadă. Nu ne vine să credem că am prins aşa o vreme frumoasă. Doamne ajută, să ningă mai mult. Gata, vine iarna şi suntem pregătiţi”, ne-a spus, entuziasmată, o turistă. „Este o zi minunată în Poiana Braşov. Nici nu ne-am gândit că va ninge, dar ne simţim exact ca într-o zi de iarnă. M-am îmbrăcat gros, mi-am luat două pulovere, fâş, căciulă, dar n-am schiurile la mine”, ne-a declarat un alt turist. Primii fulgi de nea sunt, ca de fiecare dată, bucuria celor mici, dar şi a patronilor de restaurante din Poiana Braşov. Şefii de unităţi turistice s-au pregătit din timp să-şi întâmpine clienţii cu cele mai gustoase preparate tradiţionale asortate cu murături de sezon. Specialiştii în gastronomie spun că turiştii preferă acum în special carnea de miel. „Aşteptăm turiştii cu murături făcute cu mare plăcere şi multă dăruire chiar de noi. Acum turiştii ne cer miel la proţap, carne de porc şi, bineînţeles, ţuică fiartă", ne-a spus Viorel Nica, şef restaurant. Cămările s-au umplut la refuz de bucate, iar turiştii sunt aşteptaţi să dea note bucătarilor. Cu gândul la săniuş şi la vin fiert! Aşa au venit turiştii în Poiana Braşov şi au fost norocoşi, pentru că timpul a ţinut cu ei
Iarna se aşează comod la munte: în staţiune a nins ieri, încă de dimineaţă. Chiar dacă pe pârtii nu s-a aşternut zăpada, oamenii au venit pregătiţi să petreacă mai multe zile în Poiană şi să