Parisul gazduieste, intre 28 octombrie si 1 noiembrie 2010, cea de a 16-a editie a expozitiei internationale "Salonul Ciocolatei".
Prestigioasa manifestare din acest an in domeniul dulciurilor realizate numai din ciocolata aduce o noutate in domeniu, ciocolata ecologica, concept si realizare, scrie site-ul oficial al evenimentului, Salon du Chocolat.
Targul international al ciocolatei a trezit deja interesul gurmanzilor si nu numai, astfel mii de vizitatori aflati in aceste zile in capitala Frantei i-au trecut deja pragul, precizeaza Canal 2.
Pe parcursul zilelor targului, maestrii francezi si internationali vor delecta publicul vizitator cu realizarile lor dulci si aromate. Atractia din acest an sunt ciocolata bio si ciocolata din flori de cires a unui producator nipon.
Franta insa nu este cel mai mare consumator de ciocolata, avand un consum mediu de 7 kg de ciocolata pe an. In Europa, tarile nordice sunt cele mai mari consumatoare de acest produs delicios. Astfel, un irlandez consuma in medie 12 kg pe an, belgienii in jur de 10 kg, cu mult peste media europeana de 6,6 kg de ciocolata consumata de un locuitor pe parcursul unui an. La polul opus se afla Japonia cu doar 2 kg consumate si China cu cel mai mic consum inregistrat sub 1 kg pe pers/an.
Parisul gazduieste, intre 28 octombrie si 1 noiembrie 2010, cea de a 16-a editie a expozitiei internationale "Salonul Ciocolatei".
Prestigioasa manifestare din acest an in domeniul dulciurilor realizate numai din ciocolata aduce o noutate in domeniu, ciocolata ecologica, concept si realizare, scrie site-ul oficial al evenimentului, Salon du Chocolat.
Targul international al ciocolatei a trezit deja interesul gurmanzilor si nu numai, astfel mii de vizitatori aflati in aceste zile in capitala Frantei i-au trecut deja pragul, precizeaza C