Porobabil ai aflat ca legumele, mai ales cele din familia cruciferelor, micsoreaza riscul de cancer la san. Insa la feld e important este sa stii ce trebuie sa eviti, mai ales daca stii ca in familia ta exista cazuri de cancer mamar.
Carnea rosie Gatirea la temperaturi inalte (cum ar fi gratarul) a carnii rosii duce la formarea unor agenti cancerigeni. In plus, carnea rosie contine amino acizi care stimuleaza productia de insulina si incurajeaza procesul de oxidare din organism, ambele marind riscul de cancer mamar, conform MSN.
Un studiu a aratat ca femeile care consumau carne rosie "bine facuta" de trei ori pe saptamana si-au marit riscul de a fi diagnosticate cu acest tip de cancer cu 400%.
Nu trebuie sa te transformi in vegetariana, insa ar trebui sa-ti limitezi consumul de carne rosie, avand grija sa nu depasesti 170 de grame pe luna.
Grepfrut
Acest fruct ridica nivelul de estrogen, asociat cu un risc crescut de cancer la san. Un studiu publicat in British Juournal of cancer a aratat ca femeile care consumau un sfert de grepfrut pe zi avea un risc cu 30% mai mare de a face cancer mamar.
Daca esti o mare iubitoare de citrice, dar stii ca riscul tau de cancer mamar e mai mare decat a altora, evita acest fruct pana cand vor fi finalizate si alte studii.
Uleiuri vegetale
Uleiul de soia, de foarea-soarelui si porumb este bogat in grasimi polinesaturate, care favorizeaza acest tip de cancer. Poti inlocui aceste tipuri de ulei cu cel de masline sau de rapita.
Din pacate, va trebui sa elimini si maioneza din comert, mai ales daca nu stii cu ce ulei este facuta, margarina si alimentele ce contin grasimi partial hidrogenate (cum e cazul untului de arahide, prajiturelelor si brioselor). Din fericire pentru tine, ai unda verde la unt.
Dulciuri
Feme