Cei mai multi studenti prefera sa manance acasa, pentru ca le este mai comod, primesc pachet de la parinti ori, cel mai adesea, nu isi permit sa manance intr-un restaurant. "Cartofii prajiti sunt frate cu studentul" este compromisul gastronomic al oricarui tanar venit la facultate.
Satui pana peste cap de zacusca de acasa sau de imaginea frigiderului gol, studentii opteaza pentru cantinele studentesti, care aduc aminte de mancarea de la mama, ofera o masa calda, iar preturile nu sunt deloc mari. Pentru doua feluri si desert, studentul scoate din portofel in jur de 10 lei. Daca tine dieta si se rezuma doar la orez cu legume si apa plata, pranzul studentesc costa cam cinci lei.
Faptul ca tinerii nu primesc bon, angajatii nu poarta manusi cand servesc mancarea si aceleasi persoane care intind farfuriile clientilor se ocupa si de incasarea banilor este mai putin important, atat timp cat studentul poate manca mult si ieftin.
Cantinele de la Leu
Campusul din Leu adaposteste doua cantine. Cea din corpul A, la demisol, pe care studentii o numesc "Groapa" este preferata tinerilor. Politehnistii au invatat ca, daca vor sa se sature, trebuie sa stea, la pranz, la coada. Dimineata nu e gata mancarea, iar seara ramane doar ce au refuzat studentii, oricum nu foarte pretentiosi.
Teoretic, cantina are un meniu cat se poate de variat, cu peste 20 de feluri de mancare. Practic insa trebuie sa arunci, vigilent, cate-o privire in vasele mari, de metal, pentru a nu te lovi de vesnicul raspuns "azi nu avem". Totusi, daca iti vine randul sa comanzi si nu esti decis, multimea de studenti flamanzi din spatele tau iti va reprosa ca tii randu-n loc.
Piureul de cartofi, care nu e facut din fulgi, alaturi de o bucata zdravana de pui este cea mai la indemana optiune. Salata este deja portionata in boluri mici, iar uleiul si ot