Mai multe autorităţi şi organizaţii neguvernamentale care protejează consumatorul se opun dorinţelor FMI de a renunţa la "retroactivitatea" Ordonanţei nr. 50/2010. Sursa: ADRIAN SCUTARIUSursa: SHUTTERSTOCK
1 /.
Astăzi, reprezentanţii FMI s-au întâlnit la Cotroceni cu Traian Băsescu. Preşedintele României a declarat că aşteptă opinia FMI cu privire la măsurile luate de Guvernul Boc. "Aş vrea să ştim care sunt concluziile dumneavoastră şi să vedem ce trebuie să facem împreună în perioada următoare pentru a finaliza primul Acord cu FMI şi UE".
În această după-amiază, şeful delegaţiei FMI, Jeffrey Franks, se află la sediul Ministerul Finanţelor Publice, unde discută cu ministrul Gheorghe Ialomiţianu şi cu ministrul Muncii, Ioan-Nelu Boti. Pe agenda de discuţie se află legea salarizării unice în sectorul bugetar, salariul minim pe economie în 2011 şi proiectul de buget pentru anul viitor, anunţă Agerpres.
Consulatorul - pe primul loc
Consumatorul este pe primul loc - aşa a sunat mesajul pe care reprezentanţii Consiliului Concurenţei l-au transmis, ieri, după întâlnirea cu oficialii FMI.
"Forma finală a Ordonanţei nr. 50/2010 ar trebui să păstreze facilităţile pentru consumatori, respectiv transparentizarea costurilor creditelor prin standardizarea comisioanelor", au afirmat oficialii Concurenţei.
Potrivit lor, trebuie eliminat comisionul de rambursare anticipată la toate tipurile de credite. "Vom acorda sprijinul nostru pentru ca Ordonanţa să aducă clarificări, astfel încât să fie în avantajul consumatorilor, dar, în acelaşi timp, să nu afecteze sistemul bancar", a declarat Bogdan Chiriţoiu, şeful Concurenţei.
APC a răspuns prompt
Mesajul Consiliului Concurenţei vine imediat după ce, zilele trecute, şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, a ieşit cu declaraţii prin car