Poate ca titulatura de "om" nu i se potriveste lui Hitler, in sensul de fiinta rationala. Insa, raportat la nevoile fiziologice, marele dictator a avut preferinte feminine, aplecari culturale si gusturi culinare.
Multe dintre secretele vietii private a Fuhrer-ului au fost dezvaluite recent, odata cu publicarea unei recenzii a unor documente detinute de Britain's National Archives, informeaza Discovery
Printre toate aceste informatii au aparut si detalii legate de preferintele culinare ale lui Hitler. Ele au fost dezvaluite de un fost dezertor austriac, care in 1944 avea doar 19 ani.
Schuetze Obernigg, fosta garda de corp a dicatorului, din truple SS, s-a aflat in apropirea Furher-ului intre anii 1943-1944, perioada in care Hitler se retrasese la renumita sa resedinta din Alpii bavarezi.
Austriacul declara, la acea vreme, Aliatilor, ca Hitler era un om foarte tipicar. Se trezea in fiecare dimineata la ora 10, din cauza ca muncea pana dimineata la ora 4. Cei care voiau sa-l viziteze erau primiti doar dupa-amiaza, chiar si medicul personal supunandu-se aceluiasi tratament.
Legat de preferintele culinare ale lui Hitler, austriacul declara ca, intotdeauna langa cafeaua de dimineata, dictatorul savura cu mare pofta feliile de paine unse cu marmelada.
"Furhergebiet" se numeste raportul intocmit de dezertorul austriac si are 83 de file. Printre altele, austriacul Obernigg a declarat ca "Hitler nu suporta sa se simta privit si obisnuia sa strige din toti rarunchii in timpul conferintelor cu subordonatii".
Raportul mai descrie si unele informatii legate de posibilitaea unei ascunzatori in Alpii austrieci unde ar fi fost depozitate arme si alimente, necesare pentru 60.000 de fanatici nazisti. S-a dovedit, pana la urma, ca povestea acestei ultime redute naziste a fost doar o legenda.