Un experiment pe cobai a aratat ceea ce multi dintre noi stiam intuitiv sau demonstrat, pe propria piele, si anume ca bucatele sunt mai bune daca muncim mai mult sa le obtinem.
Mai mult, dupa cum a aratat un experiment realizat la Universitatea John Hopkins din SUA, atunci cand depunem efort pentru a obtine hrana, nici nu mai conteaza daca este pe gustul nostru; o vom alege oricum, in defavoarea celei mai gustoase, dar obtinuta fara efort, conform Daily Mail.
Aceasta este concluzia unui experiment realizat pe cobaii care stiau ca pot obtine fara sau cu doar putin efort (apasarea unei manete o singura data) ceva gustos si cu efort (erau nevoiti sa apese de 15 ori pe o maneta) pentru a obtine ceva similar sau poate chiar mai putin gustos si mai sarac din punct de vedere caloric.
In mod paradoxal, pusi sa aleaga, preferau gustarea castigata cu mai multa munca, se mentioneaza intr-un raport publicat in Proceedings of the Royal Society B. Cercetatorii si-au dat seama de preferintele cobailor observand felul in care acestea savurau gustarea, pofta cu care o consumau.
Un experiment pe cobai a aratat ceea ce multi dintre noi stiam intuitiv sau demonstrat, pe propria piele, si anume ca bucatele sunt mai bune daca muncim mai mult sa le obtinem.
Mai mult, dupa cum a aratat un experiment realizat la Universitatea John Hopkins din SUA, atunci cand depunem efort pentru a obtine hrana, nici nu mai conteaza daca este pe gustul nostru; o vom alege oricum, in defavoarea celei mai gustoase, dar obtinuta fara efort, conform Daily Mail.
Aceasta este concluzia unui experiment realizat pe cobaii care stiau ca pot obtine fara sau cu doar putin efort (apasarea unei manete o singura data) ceva gustos si cu efort (erau nevoiti sa apese de 15 ori pe o maneta) pentru a obtine ceva similar sau poate chiar mai putin gust