Arădeanca a reuşit de-a lungul timpului să-şi transforme pasiunea gătitului într-o mică afacere de familie. Pentru Andreea Neag, „la ţară” înseamnă „acasă”.
PROFIL
Născută: 2 decembrie 1988
Studii: Liceul „Vasile Goldiş“ din Arad
Familie: Căsătorită
Pentru Andreea Neag, „la ţară” înseamnă „acasă”. Totul a început în urmă cu mai bine de zece ani, când, alături de mama sa, a continuat una dintre tradiţiile familiei Neag: creşterea oilor. Îndrăgostită de viaţa din afara unui Arad plin de praf şi îmbulzeală, Andreea a ales să-şi dedice timpul, dar şi sufletul, tradiţiei familiei.
„Sunt singurul membru al familiei care şi-a dorit mai mult decât să cresc animale. M-am afiliat cu mama pe când aveam opt ani. O însoţeam mereu la piaţă să vândă marfa. Este o tradiţie de familie pe care a preluat-o de la ea, iar mama a preluat-o de la bunica”, a povestit Andreea Neag.
După ce a înţeles care sunt secretele care-i aduc clienţi nu doar din Arad, dar şi din judeţele vecine, tânăra păstoriţă şi-a propus să ducă Caporal Alexa, localitatea unde aceasta stă în prezent, pe harta produselor tradiţionale arădene.
„La 14 ani am preluat frâiele afacerii pentru că Aradul avea potenţial pe această parte. Am participat la tot felul de festivaluri care aduceau în faţa publicului cele mai bune produse autohtone”, a spus Andreea.
Participă la târguri
În vreme ce patiseriile şi cofetăriile din Arad produc pe bandă rulantă, Andreea recunoaşte că lucrul bun se face cu răbdare şi cu migală. „Brânzoaicele sunt lucrate cu migală şi pricepere acasă, pe vatră. Sunt îmbinate materii prime proaspete, de o calitate excelentă, în produse unice ca savoare”, a mai spus Andreea Neag. Arădeanca de doar 22 de ani se numără printre puţinele femei din Arad care luptă pentru promovarea produselor cu specific autohton, pentru că, spune ea, nu îşi doreş