Desi mai este o luna si jumatate pana la Craciun, firmele de catering s-au grabit sa-si anunte ofertele la meniurile pentru mesele de Sarbatori, constiente fiind ca familiile din Romania s-au modernizat si ca locul femeii nu mai este de multa vreme numai in bucatarie.
Mizand pe faptul ca tinerele familii sunt fie mai nepricepute in arta gatitului, fie cu un program prea incarcat la locul de munca pentru a mai apuca sa faca pregatirile culinare necesare, companiile de catering le ofera acestora posibilitatea de a comanda produse specifice acestor Sarbatori.
Astfel, platourile nu doar ca sunt imbelsugate, insa au si preturi de criza, care concureaza cu cheltuielile pe care o gospodina le-ar face daca ar pregati acasa masa de Craciun sau Revelion. Acest lucru presupune ca, in dorina de a atrage cat mai multi clienti, companiile in cauza s-au adaptat conditiilor economice din tara noastra.
Din analiza catorva oferte ale acestor companii reiese ca o familie de 4 persoane va putea avea o masa de Craciun mai mult decat imbelsugata, pe care va da undeva in jurul sumei de 400-500 de lei.
De exemplu, una dintre aceste companii care se ocupa atat de organizarea de evenimente cat si de livrarea de mancare, Ana Catering, are o oferta pentru masa de Craciun care presupune un cost de aproximaiv 100 de lei de persoana (25 de euro). Pentru aceasta suma, puteti avea un meniu format din mai multe platouri cu gustari reci sau calde, dar si desert.
Meniul complet arata astfel: platoul Haiducului(70g)- format din sorici, sunculita taraneasca, babic, jumari, chiftelute taranesti, sacusca cu ciuperci, platoul vanatorului(70g)-format din rulada de fazan, carnati de mistret, salam de caprioara, pastrama de urs, platoul ciobanasul(70g)-telemea de oi, branza de burduf in coaja de brad, urda cu marar, cascaval cu piper, salata de ceapa