Asociaţia Grupul de Iniţiativă Radu Anton Roman şi Creatorii de pâine lansează un nou proiect cu preparate culinare tradiţionale româneşti, începând din acest weekend la Târgul Ţăranului, care are loc la ARK Bursa Mărfurilor în Bucureşti. Sursa: Agerpres
"Bucătăria lui Moromete" continua celelalte două proiecte culinare "Ciorbăria la Anuţa" (2009) şi "La ciorbărie cu Cătălin şi nea Ştefan" (2010).
Astfel, vizitatorii târgului vor putea degusta ciorbe de multe şi gustoase feluri, ciorbă de găină, tocană haiducească, ghiveci măcelăresc, supa moşieresei, ciorbă de porc cu tarhon, gulaş de picioci. La acestea se adaugă pâine de casă, baghetă cu nuci sau măsline, pâine neagră mică, plăcinţi în crustă cu amestecuri de legume, pâine cu susan.
"Târgul Ţăranului fără mâncare gatita, românească este sărac, iar bucătăria românească e atât de bogată. Avem bucate gustoase la târg, cârnaţi, brânzeturi, murături, zacuşti, le adunăm pe toate într-un loc care este locul de întâlnire al familiei. Este locul de întâlnire al noului cu vechiul, cu tradiţiile uitate, în mijlocul oraşului", potrivit Creatorilor de pâine.
Sub deviza Slow Food: "Gustos, curat şi corect preţuit!", Asociaţia Grupul de Iniţiativă Radu Anton Roman susţine micii fermieri prin proiectul de piaţă locală Târgul Ţăranului/Earth Market în curtea ARK Bursa Marfurilor, în str. Uranus colţ cu vechea Cale a Rahovei, vizavi de Piaţa de Flori Coşbuc.