Desfiinţarea Judecătoriei din Sângeorgiu de Pădure a fost deja avizată de CSM.
Judecătoria Sângeorgiu de Pădure şi Parchetul de pe lângă aceasta sunt pe lista neagră a instituţiilor care au primit undă verde de la CSM în vederea desfiinţării. Astfel, pe 11 noiembrie, plenul CSM a luat în dezbatere nota pentru studiul privind reorganizarea instanţelor de judecată şi a parchetelor de pe lângă acestea cu volum mic de activitate, iar soluţia a fost în defavoarea instanţei şi a parchetului de pe lângă aceasta. "Plenul Consiliului Superior al Magistraturii şi-a însuşit propunerile de desfiinţare a celor 9 instanţe/parchete care nu funcţionează în prezent, respectiv Bocşa, Cernavodă, Băneasa, Bechet, Comana, Sângeorgiu de Pădure, Scorniceşti, Urlaţi şi Jimbolia", este soluţia publică postată pe site-ul CSM care va lua în discuţie şi închiderea instanţelor cu volum mic de activitate. În Mureş, riscă să fie închisă pe acest considerent şi Judecătoria de la Târnăveni.
Decizia finală în ceea ce priveşte Parchetul şi Judecătoria din Sângeorgiu de Pădure, la fel ca şi în celelalte cazuri va rămâne în sarcina Parlamentului României. „Paşii sunt foarte clari, aşa cum Legea Organizării judiciare a înfiinţat aceste judecătorii, legiuitorul va fi cel care va dispune sau nu desfiinţarea acestora", a declarat preşedintele Curţii de Apel Târgu-Mureş, judecătorul Horaţius Dumbravă.
Desfiinţarea Judecătoriei din Sângeorgiu de Pădure a fost deja avizată de CSM.
Judecătoria Sângeorgiu de Pădure şi Parchetul de pe lângă aceasta sunt pe lista neagră a instituţiilor care au primit undă verde de la CSM în vederea desfiinţării. Astfel, pe 11 noiembrie, plenul CSM a luat în dezbatere nota pentru studiul privind reorganizarea instanţelor de judecată şi a parchetelor de pe lângă acestea cu volum mic de activitate, iar soluţia a fost în defavoarea instanţei şi a parchetului d