“Gunoierul” este o frescă a societăţii universale. În preajma unui bloc se vor întâmpla scene greu de imaginat, motorul dialogului fiind resturile unei familii: "Gunoiul, domnule, este oglinda omului, cartea lui de identitate. În gunoi ni se regăseşte destinul, viaţa… reuşitele şi nereuşitele… iubirile împlinite şi iubirile neîmplinite… Tot ceea ce se poate spune despre un om se găseşte aici, în gunoi", cum spune unul din personaje.
Cătălin Neamţu reia acest spectacol, cu care a debutat ca regizor în 2006, alături de o parte din colegii săi de la ImproVizaţi: Mihai Bobonete, Tania Popa şi invitatul special, Răzvan Simion. Din distribuţie mai face parte şi Daria Popa, fetiţa Taniei.
Răzvan urmează cursurile şcolii de actorie de film a lui Dragoş Bucur, Alexandru Papadopol şi Dorian Boguţă, iar sugestia de a face pasul spre teatru a apărut firesc, dintr-o discuţie cu Mihai Bobonete şi Cătălin Neamţu, aşa cum li se întâmplă prietenilor vechi.
“Spectacolul nostru s-a născut subit din dorinţa acerbă a membrilor trupei ImproVizaţi de a încerca şi ceva scris de dinainte. Textul îi aparţine lui Mimi Brănescu. Am repetat puţin, am râs mult şi vrem ca şi cei care vor vedea spectacolul să împărtăşească aceleaşi simţăminte. Este o comedie neagră spre final, pentru că nimic nu rămâne nepedepsit. Durează o oră şi o ţii minte o viaţă”, spune Neamţu. Autorul piesei, Mimi Brănescu, este unul dintre exponenţii dramaturgiei româneşti recente. “Acasă la tata”, “Bigudiuri”, “Dumnezeu de a doua zi”, “Flori, filme, fete şi băieţi” şi “Insomniacii” sunt câteva din piesele scrise de el. Spune despre textele lui că “sunt inspirate din realitatea imediată şi povestite sincer, cu onestitate". Dramaturgul a scris şi scenariul serialului de televiziune “Lombarzilor 8”.
“Gunoierul” este o frescă a societăţii universale. În preajma unui bloc se vor întâmpla scene greu de im