Deserturi irezistibile
Pentru iubitorii dulciurilor, volumul "Carte regală de bucate" oferă numeroase deserturi. Pe lângă jeleul de şampanie rosé, în paginile cărţii mai puteţi găsi plăcinta cu iaurt, prăjitura Gabriela, Kunafa, sufleul de ciocolată albă cu lămâie verde şi galbenă, reţete uşor de preparat şi, cu siguranţă, uşor de... savurat.
Jeleu de şampanie rosé
● Ingrediente pentru 4 persoane: o jumătate de lingură de zahăr, 150 ml de apă, un plic de gelatină (10 g), 350 ml de şampanie rosé.
● Preparare: Într-o cratiţă mică puneţi 100 ml de apă şi zahărul şi amestecaţi la foc moderat timp de 5 minute.
Îndepărtaţi de pe foc. Luaţi gelatina şi dizolvaţi-o în cele 50 ml de apă rece rămasă. Lăsaţi să se înmoaie timp de 10 minute, apoi adăugaţi-o peste compoziţia de apă cu zahăr şi amestecaţi timp de 5 minute, până ce toate granulele de gelatină s-au dizolvat. Adăugaţi şampania rosé la compoziţia de mai sus şi amestecaţi, apoi strecuraţi printr-o sită fină.
Luaţi 4 boluri (sau cupe) în care împărţiţi cu un polonic compoziţia în părţi egale. Apoi introduceţi bolurile la frigider.
● Servire: Înainte de a aduce la masă, presăraţi deasupra câte o picătură de şampanie. Twitter Facebook Email Imprimă
Deserturi irezistibile
Pentru iubitorii dulciurilor, volumul "Carte regală de bucate" oferă numeroase deserturi. Pe lângă jeleul de şampanie rosé, în paginile cărţii mai puteţi găsi plăcinta cu iaurt, prăjitura Gabriela, Kunafa, sufleul de ciocolată albă cu lămâie verde şi galbenă, reţete uşor de preparat şi, cu siguranţă, uşor de... savurat.
Jeleu de şampanie rosé
● Ingrediente pentru 4 persoane: o jumătate de lingură de zahăr, 150 ml de apă, un plic de gelatină (10 g), 350 ml de şampanie rosé.
● Preparare: Într-o cratiţă mică puneţi 100 ml de apă şi zahărul şi amestecaţi la foc moderat timp de