În perioada 1-5 decembrie 2010, în Cluj va avea loc Campionatul Regional de Barista. Evenimentul, care are loc in incinta Iulius Mall are ca scop descoperirea celor mai buni preparatori de cafea, dar şi de a aduce împreună atât consumatorii obişnuiţi ai băuturi, cât şi experţii care activează în această industrie.
Competiţia se împarte în trei concursuri: WBC (World Barista Championship), Latte Art şi Coffee in Good Spirits (Irish Coffee).
În cadrul primei probe, concurenţii trebuie să prepare patru espresso, patru cappuccino şi patru băuturi semnătura personală în 15 minute. Cea de-a două probă constă în prepararea a două băuturi caffe macchiato cu desen, două cappuccino cu desen şi două băuturi semnătura personală cu desen (desenele fiecăror două băuturi trebuie să fie identice) în 8 minute.
Iar la cea de-a treia probă se caută cei mai buni preparatori de Irish Coffee, probă la care concurenţii trebuie să facă două băuturi calde, făcute din whisky, zahăr, cafea şi frişcă (nu sînt permise alte ingrediente) şi două băuturi reci, semnătura personală, din cafea şi alcool şi orice alt ingredient se doreşte. Baristii îşi pot alege la ce probă vor să concureze (una sau mai multe).
De asemenea, în primele trei zile, bariştii înscrişi în concurs vor avea parte de antrenamente, seminarii despre cafea şi workshop-uri cu şi despre cafea şi cocktail-uri cu cafea. Iar în următoarele două zile va avea loc competiţia propriu-zisă.
Evenimentul, organizat de Asociaţia română de Cafea de Specialitate este cu intrare liberă.
În perioada 1-5 decembrie 2010, în Cluj va avea loc Campionatul Regional de Barista. Evenimentul, care are loc in incinta Iulius Mall are ca scop descoperirea celor mai buni preparatori de cafea, dar şi de a aduce împreună atât consumatorii obişnuiţi ai băuturi, cât şi experţii care activează în această industrie.
Competiţia