Cei care nu au un buget generos pentru vacanţa de iarnă pot petrece la munte, în cabană, cu doar 120 de lei, sejurul de patru zile. Dezavantajele Revelionului în Munţii Făgăraş sunt accesul destul de dificil, doar pe jos, iar în preţ nu este inclusă masa.
Cabanierii din Munţii Făgăraş se întrec în oferte atractive pentru iubitorii de natură, care însă nu au bani să petreacă în staţiunile mai scumpe de la noi sau din străinătate. Astfel, de pildă, la Cabana Turnuri o noapte de cazare costă 30 de lei de persoană, într-o cameră cu mai multe paturi. Ca să ajungă la cabana situată pe mica terasă glaciară din zona Turnurile Podragului, turiştii pot urca din Victoria pe un drum forestier, pe un traseu de 5-6 ore. Accesul se poate face, până la un punct, şi cu maşina. Preţul nu include masa, aşa că fiecare petrecăreţ trebuie să-şi aducă provizii.
Petrecere de Revelion se organizează şi la Cabana Negoiu, situată la 1.540 de metri altitudine, pe creasta piscul Şerbotei. Preţul pachetului este de 300 de lei, cu tot cu masa festivă. Turiştii pot beneficia de trei nopţi de cazare, în camere duble. Preţul este mai mic pentru cei care optează pentru camerele de patru sau şase locuri. Accesul se face din Porumbacu de Sus, pe potecă sau pe drumul forestier, în cel mult două ore şi jumătate.
Preţuri mai mari „la asfalt"
Turiştii mai pretenţioşi se pot orienta către Cabana Barcaciu, situată la trei ore de mers de oraşul Avrig. La cabană se poate ajunge şi cu maşina, dacă nu va ninge prea tare. Pachetul de Revelion include trei nopţi de cazare şi masa festivă şi costă 400 de lei de persoană. Cabanierii îi îmbie pe turişti cu meniuri tradiţionale. Cazarea se face în camere cu şase paturi.Pentru a petrece noaptea dintre ani în judeţul Sibiu, o familie trebuie să scoată din buzunar cel puţin 400 de euro, la o pensiune de două margarete. „Sunt şi oferte la 150 de lei