Călin Tatomir, fost CEO al Microsoft România: „Una dintre ţintele propuse de Microsoft este ca România să treacă la un nivel de senioritate, care înseamnă practic intrarea pe piaţă cu întreg portofoliul de soluţii“ Şefii filialelor locale ale giganţilor internaţionali din IT au poveşti cu multe puncte comune, având în vedere gradul de specializare presupus de o carieră în acest domeniu. Deşi cei mai mulţi dintre ei au terminat Politehnica, au lucrat în IT încă de pe băncile facultăţii şi unii ocupă acum poziţii similare, evoluţiile şi ţintele lor în carieră sunt însă diferite.
"Am fost de două ori la sediul central al companiei Hewlett-Packard din Palo Alto, California, şi ţin să vă spun că o vizită acolo seamănă cu cea a unui creştin la Ierusalim", mărturiseşte Radu Enache pentru săptămânalul Business Magazin (www. businessmagazin.ro), cel care conduce de un deceniu afacerile companiei în România. Caracterizându-se ca fiind un om ambiţios, harnic şi pasionat de istorie şi cultură, Enache spune că poziţia sa actuală de la HP este o încununare plăcută a unei activităţi profesionale de 17 ani. "Pentru a ajunge într-un loc trebuie să te pricepi la ceva, nu poţi să pui căruţa înaintea cailor. Trebuie să-ţi placă să înveţi şi să munceşti şi nu în cele din urmă să visezi, să îţi doreşti şi să ai ambiţia să ajungi undeva. Aşa am făcut şi eu!". Radu Enache afirmă că la HP se simte tânăr. De ce? "Pentru că fiind o companie americană, noi avem obligaţia să vorbim la persoana întâi singular, ceea ce vă daţi seama că pentru mine este un avantaj extraordinar."
Cea mai bună perioadă a lui în companie a fost acum doi ani, când HP a avut o creştere de circa 30% şi toate unităţile de business s-au dezvoltat, iar numărul total de angajaţi a ajuns la peste 2.000. "Din păcate, după o perioadă bună vine una rea. A fost foarte greu să conduc o companie în condi