Un studiu realizat de o asociatia stiintifica independenta din Marea Britanie a ajuns la concluzia ca laptele si carnea vitelor clonate sunt bune de mancat, in ciuda zvonurilor ca ar exista pericole de sanatate.
Comitetul Consultativ pentru Mancaruri si Procese Noi a ajuns la concluzia ca nu exista diferente semnficative intre carnea si laptele de la vitele clonate si cea de la vitele normale, informeaza BBC News.
In timpul verii, au aparut unele opinii care spuneau ca ar putea exista pericole de sanatate in carnea animalelor clonate. Ulterior, o serie de studii au contrazis aceasta ipoteza, acesta fiind cel mai concludent si care va fi luat in considerare de Ministerul Sanatatii din Marea Britanie.
Cu toate astea, o alta organizatie, Asociatia Soil, e de alta parere insa si se opune, considerand ca ar mai trebui facute teste.
"Sunt multe intrebari fara raspuns pe problema clonarii animalelor-ambele etice si practice. Nu numai ca prin clonare se produce un impact asupra vietii animale, dar nu avem nici dovezi pe termen lung asupra impactului asupra sanatatii", a declarat un reprezentant Soil.
In SUA, America de Sud si Asia, fermierii pot sa imperecheze vaci, oi si porci clonati pentru a creste productia de lapte si carne. In Europa insa, fermierii care vor sa foloseasca produse de la animalele clonate au nevoie de o aprobare speciala, ceea ce le creaza un dezavantaj comercial.
Un studiu realizat de o asociatia stiintifica independenta din Marea Britanie a ajuns la concluzia ca laptele si carnea vitelor clonate sunt bune de mancat, in ciuda zvonurilor ca ar exista pericole de sanatate.
Comitetul Consultativ pentru Mancaruri si Procese Noi a ajuns la concluzia ca nu exista diferente semnficative intre carnea si laptele de la vitele clonate si cea de la vitele normale, informeaza B