A intrat în mass-media în urmă cu 15 ani, iar acum numele său trimite invariabil la emisiunea „Cronica Cârcotaşilor“. Doamnelor şi domnilor, Mihai Găinuşă!
Mihai Găinuşă şi-a câştigat reputaţia semnalând, fără să ierte pe nimeni, toate metehnele celor care vorbesc în public şi spune că poate ieşi liniştit la pensie făcând în continuare exact acelaşi lucru. A fost, pe rând, tocilar, rebel, „înscris în curentul pre-emo“ şi electromecanic la o centrală telefonică, însă viaţa i s-a schimbat radical atunci când a ales să lucreze în mass-media. După 15 ani de radio şi 10 ani de televiziune, nu s-a gândit să renunţe, mai ales că vedetele autohtone îi servesc non-stop „material“. N-are afaceri, nu vrea să intre în politică, nu e certat cu nimeni, la Tribunal n-a avut ocazia să meargă până acum, iar singurele procese sunt cele de conştiinţă. Despre toate acestea, un interviu fără bâlbe cu Mihai Găinuşă.
Adevărul“: Cine era Mihai Găinuşă când încă se afla pe băncile şcolilor? Era şi atunci în centrul atenţiei în pauze sau era mai degrabă un „tocilar“?
Mihai Găinuşă: Au fost două perioade distincte în cariera mea de „scoler eminente“: prima în care eram un elev silitor, care înţelegea ce se-ntâmplă la şcoală şi a doua - perioada traumatizantă de tâmpire instituţionalizată, în care tehnica specială a comuniştilor de transformare a creierului „omului nou“ într-o legumă fiartă a dat pe deplin roade. Pe cea de-a doua o juxtapun pe perioada liceului tehnic pe care, totuşi, l-am absolvit.
A reuşit „şcoala de partid“ să te transforme sau ai devenit un rebel?
Mihai Găinuşă în şcoală era un pionier comandant de grupă, bun strângător de plante medicinale şi castane, degrabă transportator de sticle goale şi, în rest, un visător care dorea enorm să devină haiduc. Odată cu influenţa, picătură cu picătură (chinezească) a matematicilor superioare - sup